Med hovedet i blød

Jeg ligger og flyder i det asiatiske øhav, mens jeg tænker over bølgerne i mit liv. Mine 20′ere har, pretty much, været en stor tsunami. At være i tyverne er seriøst stressende. Det forventes man skal tage stilling til hele sit liv, i den periode. Det er altså et ret stort pres at lægge på et årti, der måske kun varer en tiendedel af ens liv. Jeg har ihvertfald været meget stresset. Som 23 årig lå jeg endda syg af stress i flere måneder, pga forventningspres og udmattelse. Forventningspres fra min verden, min kultur, mit land og min omgangskreds. Siden jeg fyldte 30, hvilket godt nok kun er 2 uger siden, har jeg holdt ferie. Jeg elsker mit arbejde, men det elsker ikke altid mig. For en håndfuld år siden ville jeg aldrig have turdet tage 6 ugers ferie, som jeg gør lige nu. Af frygt for at gå glip af noget. Lige nu har jeg ingen bekymringer. Tværtimod. Jeg tror, det at være et smukt sted, uden ansvar og forventninger, er meget sundt for den menneskelige hjerne. Dog tror jeg ikke vores hjerner er beregnede til at bo det samme sted, have det samme arbejde og de samme venner hele livet. Jeg tror det er sundt at prøve en masse og opleve nye ting hele tiden. Efter den første uges ferie, begyndte inspirationen for alvor at vælte ind her i 2. uge. Jeg føler mig konstant inspireret. Det strømmer ind med ideer til forestillinger jeg vil lave, bøger jeg vil skrive, dokumentarfilm jeg bare må i gang med. Hvis ens job føles som ferie, kommer man aldrig til at have en dårlig arbejdsdag igen. Dog tror jeg det er aller sundest at lægge ørene under vand og flyde en gang i mellem. Glemme alt omkring mig. Kun lytte til mig selv og mine tanker. Hvis jeg skal være ærlig, så er jeg fuldstændig udmattet. En ting er sikkert, i mine 30′ere vil jeg ikke finde mig i at blive kostet rundt med. Jeg er voksen, jeg behøver ikke gøre hvad alle andre gør.

20131220-233558.jpg

Stine

Kategorier  

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>