Vil du elske og ære dig selv?

Tanker fra et singlebryllup

“Kærligheden er det største. Der findes intet større i verden end kærligheden. Dog er den sværeste person i verden at elske, oftest sig selv.” Ordene er Thomas’s. Ungdomspræst på Vesterbro. “Dette er ikke en beslutning om at vælge en partner fra, men et valg om at elske og acceptere dig selv fuldt ud. Så du den dag du møder den rigtige, først og fremmest har kærligheden til dig selv med”.

IMG_1581

AHIMSA: Behandl dig selv, som du ønsker andre skal behandle dig

I går var jeg inviteret til singlebryllup. Det eneste jeg vidste om singlebryllupper, er jeg engang har set et i tv-programmet Singleliv. Her var der tale om en kvinde, der i desperation over ikke at have fundet manden i sit liv mens hun stadig var i tyverne, giftede sig med sig selv på sin tredive års fødselsdag. Hun ville udleve lille-pige-brude drømmen.

I U-kirken i går var det noget helt andet. Jeg var ikke helt sikker på hvad der ville foregå. Jeg har været til kirkebryllupper før, og det er altid lidt svært. Der er så mange uskrevne regler om hvordan man opfører sig til forskellige begivenheder i en kirke som jeg ikke kender, så jeg bruger altid en masse energi på ikke at komme til at gøre noget forkert, i stedet for at leve mig ind i hvad der sker. I U-kirken på Vesterbro, er de hårde kirkebænke skiftet ud med bløde sofaer, Fatboys og sofaborde. Der er selvfølgelig både et orgel og en altertavle, men også DJ-pult og bar. Faktisk er det den første kirke jeg nogensinde har været inde i, hvor jeg virkelig ikke havde lyst til at gå bagefter. Der er en virkelig rar og imødekommende stemning. Desværre ikke noget jeg normalt forbinder med kirker hvor det mest af alt bare handler om at holde kæft og vise respekt. Hvad så end det er.

Iført stor hvid kjole og blomster i hånden, blev bruden fulgt op ad gulvet af hendes nærmeste. Og som til alle andre kirkebryllupper er alles øjne jo på bruden, så man tænkte faktisk ikke rigtig over der ikke var nogen gom. Efter vielsen satte bruden sig ved klaveret og, bakket op af en guitarist, en bassist, en violinist og et ti-mands kor, sang hun sangen “Marry me”. En sang hun engang havde skrevet til en kæreste, der mildest talt ikke blev særlig begejstret og flygtede ud af parforholdet. Senere skrev hun sangen om, så den nu handlede om at elske sig selv ligeså højt, som hvis det havde været en ægtepartner. Imens jeg skriver dette kan jeg stadig nynne med på sangen, der fik flere i kirken til at trække lommetørklæderne frem.

AHIMSA: Tal ikke dårligt om dig selv

Jeg synes det er ret sejt. Og ret rigtigt hvad præsten sagde. Det er meget lettere at elske en anden, end det er at elske sig selv. især at vise det ved at stille sig op foran alle sine venner og familie, og et kamerahold fra DR2. Det er en god reminder for rigtig mange mennesker. Også for mig selv. Jeg er glad for min kæreste var der, da jeg blev gift. Jeg havde ikke været klar til at blive gift med mig selv.

SATYA: Vær ærlig overfor dig selv, dine tanker, følelser og drømme

Stine

Kategorier  

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>