Fuldmånemeditation, kvindeenergi og nøgenbadning

I går havde vi den mest fantastiske fuldmåne over middelhavet i Grækenland, hvor jeg underviser for tiden. Som barn har jeg egentlig aldrig tænkt så meget over hvor fuld månen var, men som jeg er blevet voksen behøver jeg ikke se på himlen for at vide det er fuldmåne. Jeg skal bare mærke efter indeni. I dagene omkring fuldmåne bliver jeg altid mere træt, indadvendt og tænksom. Det i sig selv, er jo egentlig et meget fint modspil til andre tider af måneden hvor jeg er hypersocial, fuld af energi og styrter rundt til en masse arrangementer.

Månens energi repræsenterer det kvindelige element vi alle, trods køn, har inden i os. Det er her vi kan styrke vores medfølelse, empati, omsorg, kærlighed, sensualitet og ikke mindst vores meditationspraksis.

IMG_0773

For at være ærlig, har jeg aldrig følt det naturligt at være blandt kvinder. Jeg er egentlig ikke særlig vild med den energi, der opstår i en kvindegruppe. Det er først her i de sene tyvere at jeg rigtig har fået veninder, men fordi jeg ikke før har været vant til at have veninder, kan jeg ikke rigtig finde ud af hvordan jeg skal være ven med andre kvinder. Det tager tid at lære sig noget nyt. Ligeså vel har jeg altid fået kvalmeagtige fornemmelser af ord som mødregrupper, gudindekurser, prinsessepower og femininflow. Ikke at jeg ikke rummer alle de kvindelige aspekter, jeg føler mig bare ikke tryg ved at skulle udleve dem blandt andre kvinder.

Nu var det imidlertid sådan at vi netop i går, på fuldmånens kvindedag, skulle besøge et mudderbad. Det er jo i sig selv en ret fantastisk ting at ligge i naturens mineraler, og mærke dem trænge ind i kroppen, sætte udrensningen i gang og give slip på gamle døde hudceller. Den var alle friske på. Lige indtil det gik op for os, at man altså ikke har tøj på sådan et sted. Som i splitter Hans Jørgen. Det var tydeligt at mærke, der lige gik et sæt igennem os alle. En tog i supermarkedet for at købe barbargrej og en anden gik så vidt at lade det være op til os, om vi havde et problem med hun var nøgen. Så efter en god nats søvn og en times solhilsen flow på tag-terrassen, drog vi afsted i mudderbad. Ti skandinaviske kvinder. Pudsigt nok havde jeg i sidste uge snakket med en ven om at fuldmånen ville egne sig rigtig godt til nøgenyoga, der jo er ekstremt populært i år.

bilde kopi

En ting jeg har lagt mærke til ved græske kvinder, er hvor lille deres blufærdighed er. Rigtig mange af de kvinder jeg ser rundt omkring, hopper selvsikkert i havet, tiltrods for en god portion ekstra velfærdskilo og en barm så stor, at man i Danmark måtte bede om specialsyede bh’er. Det er enormt befriende at se kvinder hvile i sig selv og i deres kroppe.  Især nu hvor jeg om et par uger rejser videre til Size 0 Land, Los Angeles.

Disse store græske fruer var selvfølgelig hovedbestanddelen i klosterets mudderbads, og vores eget tøj fløj af så hurtigt, at vi to minutter efter havde glemt alt om vi var nøgne, og lystigt væltede os rundt i mudderet. Vi synes endda det var så hyggeligt, at vi nærmest ikke kunne få nok af at tage billeder af os selv og hinanden.

Da jeg senere på dagen lå på stranden og kiggede ud over vandet, kom jeg til at tænke på hvordan det egentlig ville være at være medlem af en sådan kvindegruppe. Hvad ville man opleve og tale om, som man ikke kunne gøre hvis der var mænd? Jeg ved det faktisk ikke. Men hvis du kender til et godt kvindearrangement næste gang der er fuldmåne, tager jeg gerne imod en invitation.

Stine

Kategorier  

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>