Spameditation & bodyscrub

Min dag startede med jeg blev vækket af vækkeuret, og tænkte: Åh nej, hvad mon jeg skal? Sådan er det når man normalt sover længe, og derimod arbejder om aftenen. Jeg cyklede afsted til skole, og formåede både at få feber og mavekramper på vejen. Dejligt. Det skal nok blive en god dag, det her. Sådan fortsatte det syv timer frem, hvor jeg hver halve time, måtte lægge mig ned på gulvet, af fare for at vælte. Heldigvis går jeg på en skole uden møbler, så der var faktisk ingen, der lagde mærke til det.

Så da jeg endelig fik taget mig selv alvorlig, og tog mig sammen til at tage hjem, havde jeg brug for at gøre noget virkelig godt for mig selv. Drybrushing, bodyscrub & spameditation.

Drybrushing er noget, der ofte bliver anbefalet i forbindelse med detox og velvære. Det er meget simpelt. Det går ud på at påføre sig en hamphandske. Gnubbe den mod huden i cirkulære, lange strøg. Startende fra fødderne op mod hjertet, og igen startende fra fingrespidserne ind mod hjertet. Det eksfolierer døde hudceller, og øger blodgennemstrømningen. Derefter hopper du i bad. Jeg har altid troet man skulle bruge den mens man er i bad, men det føltes faktisk meget rart at bruge den på tør hud. Opkvikkende på en sær måde.

foto

Noget af det mest velvære-agtige jeg kan gøre for mig selv er en lækker bodyscrub. Jeg elsker den følelse man får bagefter, når ens hud er super blød og glat, og hele ens nervesystem har fået skåret ud i pap, at det er tid til at slappe heeelt af. Men dyre scrubs, fuld af ting og sager, man ikke aner hvad er, kan ikke på nogen måde få mig til at slappe af. Derfor har jeg det sidste års tid eksperimenteret en del med at lave mine produkter selv. Så er jeg sikker på hvad der er i, jeg er sikker på de virkelig er økologiske, og jeg sparer en helvedes masse penge på det. Win, win, win. Og der findes virkelig (virkelig!) mange forskellige olier at lege med. Nogle er for fedtede, nogle er for absorberende, nogle lugter dårligt, og andre gør slet ingen gode ting for huden, udover bare at fugte. Sammenlign det med at lave mad med ingredienser, du ikke ved hvad er, eller ved hvordan smager sammen. Det er sjovt, men det kræver også et stort lager af olier og god tålmodighed. heldigvis kan det også gøres lettere. Det kræver bare et scrub-bart produkt (salt, sukker, sand, kaffe osv.) og noget olie, samt evt. nogle urter.

Så her er min opskrift på en super nem, lyn hurtig, økologisk bodyscrub:

Økologisk rørsukker (så fint som muligt, så det også kan bruges i ansigtet)

2 dele Basis Massageolie fra Urtegaarden

1 del olivenolie

Evt. nogle dråber æterisk olie

Laver du en stor portion, så find et godt glas med låg (evt. et gammelt syltetøjsglas), og hæld det over med kogende vand. Det desinficerer glasset, ligesom olivenolien også er med til at konservere indholdet, så din scrub kan holde sig i mange måneder. Vær sikker på glasset er helt tørt, når du hælder sukkeret i. Mht æteriske olier, så findes der uendeligt mange, så det er bare at gå på opdagelse i dine yndlingsdufte. Nogle af mine yndlingskombinationer er rose/sandeltræ, eukalyptus/lavendel og mandarin/citrongræs. Hvis du forsigtigt dupper dig tør efterfølgende, er der heller ingen behov for at smøre sig yderligere ind i creme, og så forlænger det spa-følelsen resten af dagen.

Jeg laver også gerne selv mine egne cremer, sololier og shampoo, med produkter fra Urtegaarden. De er heldigvis så søde at lægge opskrifter ud, så man ikke behøver tage en kemiker uddannelse først.

Hvis nogen kender nogle gode, ikke så kemikalie farlige neglelakker, må I endelig sige til! Enjoy!

Stine

Kategorier  

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>