Detox-venlige pancakes uden sukker og hvede

IMG_0029 (1)

Efter at have styret min sukkertrang med Wrigleys Big Red tyggegummi, som jeg eeeelsker (godt jeg snart skal til USA og fylde lagret op igen), gik det op for mig at jeg jo faktisk ikke er afhængig af sukker. Doh. Jeg spiser normalt kun sukker, hvis jeg har brug for at undertrykke mine følelser (eller går i biografen, hvilket selvfølgelig også kan være meget følelsesladet). Og pludselig gik det op for mig, at jeg lige for tiden hverken er nervøs, bange, frustreret eller har andre gode grunde til at spise sukker, så hvorfor så ikke bare lade være? Især når jeg nu rent faktisk er ved at nedtrappe alle mine andre laster, så jeg i næste uge kan køre stimuli-fri uge, som en del af det online detox forløb jeg følger. Eller endnu bedre, hvorfor ikke opfinde et stimuli-frit alternativ til de amerikanske tyggegummier, uden at slippe stilen? Så her kommer den:

Økologisk luksusmorgenmad uden oppustet mave og humørsvingninger

Til 2-3 personer:

5 æg

3 mosede bananer

3 skefulde peanutbutter

lidt vaniljepulver efter smag

Rør det hele sammen, og steg det på panden i kokosolie. Gerne i american pancake størrelse på 5-10 centimeter i diameter.

Pynt med frugt. På billedet er det honningmelon, vindruer og granatæble. Ligger på ingen måde tungt i maven, og smager fantastisk. Enjoy!

God info om æg jeg ikke vidste, men som Tove fortalte mig, da jeg undrede mig over hvorfor æg var en del af den eller veganske diæt:

“Æg indeholder et kemisk stof, der hedder sulfur, som er vigtigt for at rense leveren. Det er en slags antioxidant. Det er hovedgrunden til at økoæg står på menuen denne uge.”

Stine

Kategorier  

Elias siger:

Tone – laver du dem for store? De skal laves i ret små størrelser, ellers kan de godt være svære at vende. Og hvis det er helt umuligt, så prøv at tilsæt lidt kikærtemel, indtil de får lidt mere konsistens :)

Tone Kristiansen siger:

Hei.
Jeg prøvde pannekakene, men fikk dem ikke til å henge sammen. Jeg prøvde både med håndmoset og med mixer, men de ble ødelagt når jeg skulle snu dem uansett. Hva er løsningen for å få fine pannekaker som kommer hele ut av pannen?

Den kjenner jeg at er delig ut i fra ingredisensen så det blir kos til helga. Tusen takk:)

Stine siger:

Velbekomme Anne. Og spændene blog din også :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>