Ego’ets yogaklasse

Yoga knude

Forleden snakkede jeg med en pige, der havde deltaget i en yogaklasse jeg havde undervist. Det startede med hun efterfølgende kom hen til mig, og undskyldte at hun havde taget nogle ekstra pauser undervejs. Bevares, det var også en begynder/letøvet klasse i et 38 grader opvarmet lokale. Hvis jeg skal være helt ærlig, så havde jeg overhovedet ikke lagt mærke til det. For det gør yogalærere ikke. Vi ser en yogi. Hun tager en pause. Hun ser ud til at have det godt, er hverken skadet eller dehydreret. Og så tænker vi ikke mere over det. For det er vores job som yogalærere at sørge for folk passer godt på sig selv. Men det var bestemt ikke sådan hun havde haft det. For det er nemlig møgsvært at lægge egoet og selvbevidstheden fra sig i yogalokalet. Både de dage hvor man føler sig tung og ufokuseret, men også de dage hvor man føler sig røvlækker og yogasmidig. Men altså, come on, det ER bare yoga. Det behøver ikke tages så højtideligt. De fleste andre ting vi laver i vores hverdag er konkurrenceprægede og overfladiske, så lad da bare yogarummet være et fristed. Jeg møder selv op til yoga sommetider, og føler mig træt, oppustet, trodsig, sårbar og ude af balance. Bogstaveligtalt. Måske er de stunder i virkeligheden en meget vigtig del af yogaen, fordi de hjælper os med at huske på, at det hele ikke behøver være så perfekt. Det vælger jeg ihvertfald at tro.

Som mindre erfaren yogalærer, tog jeg aldrig selv klasser i de yogacentre jeg underviser i, fordi jeg følte folk gloede på mig. Nu kan jeg sagtens finde på bare at ligge mig i Savasana eller Balasana en hel time, hvis jeg i løbet af de første ti minutter finder ud af det i virkeligheden er det, jeg trænger mest til. Så for at gøre det klart:

Man kan ikke være dårlig til yoga!

Hvis man går ind i det uden fordomme, og lytter til, og respekterer, hvad krop og sind fortæller en, så laver man yoga, som yoga skal laves. Yoga skal ikke se ud på nogen bestemt måde heller. Bare rolig, hvis du gør noget der ikke er sundt for din krop, skal din yogalærer nok rette dig ind (uden de andre lægger mærke til det – at blive rettet ind har ikke noget med dygtighed at gøre). Hvis vi skal snakke om at have et mål med at lave yoga, så må det være den følelse vi oplever, når vi smider alt omkring os, og bare er. Det er yoga. Det er super sundt. Og det er stærkt vanedannende.

559667_409550942488553_834732639_n

Stine

Kategorier  

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>