Yogi i storbyen

super yoga

For en håndfuld år siden, sad jeg i et yogaashram, og filosoferede over livet. Omkring mig var en stor flok yogier, der som navnet antyder, havde viet deres liv til yogaen. For dem betød det, at de boede langt væk fra den materialistiske civilisation. Midt ude i naturens idyl, hvor de lavede yoga, åndedrætsøvelser og mediterede dagen lang. Jeg spurgte mig selv, hvorfor? Og det tænker jeg faktisk stadigvæk, nu mange år senere, hvor jeg selv er blevet yogalærer og delvist lever af at undervise i ind- og udland. Hvad tjener yogaen, hvis ikke man har en modpol til den i sit liv? For mig giver det super meget mening at bo midt i byen, have en hektisk hverdag, have gang i en masse projekter hele tiden og feste som om jeg ikke var yogalærer. For det giver mit liv balance. Det gør jeg ikke brænder sammen, at jeg husker at værdsætte og være nærværende overfor alt det jeg har gang i, og så giver det mig i øvrigt mere energi til at lave de andre ting, jeg laver. Dem der til tider kan dræne mig for energi. Hvilken gavn ville jeg have af yogaen, hvis jeg bare sad og mediterede over freden omkring mig, og ikke havde noget at bruge al den selvindsigt til? Hvorfor ville jeg blive ved at holde min krop stærk og sund, hvis ikke der var noget, der blokerede gennemstrømningen af og til? Og hvordan ville det at være yogi påvirke verden, hvis jeg bare sad på et bjerg og kukkelurede, i stedet for at gå ud og sprede god energi, kærlighed, og undervise folk i større selvindsigt og holistisk sundhed og styrke? På alle måder giver det enormt meget mening, i min verden, at være en yogi i storbyen. Og helt ærligt, så er den glæde man oplever folk får efter en yogaklasse, eller en kropsterapeutisk behandling, nok det tætteste man kommer på et drømmejob. Det hele handler om karma. Send det ud, du gerne vil have igen. Tricket er at fylde sin hverdag, med noget der gør godt, og hvis det virkelig gør godt, så er det aldrig noget man skal motivere sig til, men noget der vil dukke naturligt op. Måske lyder det her meget hippie-agtigt, men jeg er jo forhelvede også yogalærer!

Stine

Kategorier  

Tove siger:

Ja visst, Stine!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>