Kunstinspiration # Menneskeblenderen

“Jeg har personlig altid fundet forargede mennesker, ekstremt underholdende”

Bubber & Hornsleth

Bubber & Hornsleth

Hvor mange gange har jeg ikke stået som barn, trukket med på et røvsygt kunstmuseum, på lejrskole i jylland, og skulle analysere et ligegyldigt, hundrede år gammelt maleri? Hvor man gange har jeg så ikke lige stået, som voksen, på et eller andet røvsygt kunstmuseum, som jeg er gået frivilligt ind på og bare haft lyst til at skrige så højt jeg kan, over hvor fede ting der er udstillet? Pænt mange gange! For jeg elsker kunst! Jeg elsker design, arkitektur, happenings og gadegøgl. Endnu mere elsker jeg de mennesker, der bare hader kunst. Dem, der trodsigt holder fast i, at det der, det er ihvertfald ikke kunst! Okay, fair nok, men det får nogle ret iltre følelser frem i dig, så noget må det jo være? Men det der, kunne jeg jo også lave med lukkede øjne, siger de så. Ja måske, men er det så fordi du ikke bare har gjort det, du er så sur lige nu? Jeg er selv skabende kunstner, og jeg vil gerne på vegne af alle skabende kunstnere sige; man laver ikke bare lige noget kunst, for at vise man er mærkelig, og så får en masse penge for det. Selv det mest simple, eller mest mærkelige og indviklede kunst, ligger der rigtig mange timers arbejde, slid, penge og ressourcer i. Om publikum elsker det, eller hader det, er lige fedt, bare de ikke synes det er uinteressant. Går man efter at provokere, bliver det, det sjældent. Man skaber fordi man har noget på hjertet og en ustyrlig trang til at få det ud.

“Han tager højkulturel moderne kunst, vender vrangen ud af det, og kaster det direkte tilbage i hovedet på os kunstsnobber” Adrian Hughes om Kristian Hornsleth.

FishInBlender

Men det er egentlig sjovt, det der med hvad man synes om kunstneres arbejde. Jeg har aldrig forstået anmeldelser af kunst. Programmer som “Smagsdommerne” synes jeg er komplet uinteressant. Hvorfor fylde medierne ud med ikke-skabende kunstsnobber, der måske i virkeligheden er bitre over, de aldrig selv blev kunstnere? Eller er det i virkeligheden det, der er kunst?

Hvis jeg blev bedt om at lave en kunst-installation lige nu, så ville jeg lave et levende kunstværk med en masse sure mennesker, der går rundt og hidser sig op over hvad der er kunst, og hvad der ikke er kunst. Måske ville jeg putte dem alle sammen ned i en kæmpestor blender, som publikum så kan vælge at starte, hvis det bliver for træls at høre på. Men det tror jeg nu næppe. Jeg har personlig altid fundet forargede mennesker, ekstremt underholdende.

Stine

Kategorier  

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>