Er du det der, spirituel?

images

En whatever mand i “Information”, udtaler at det at arbejde som alternativ behandler uden at være spirituel, må sammenlignes med en præst, der ikke tror på Gud. Er man ikke-spirituel, alternativ behandler, så narrer man pengene ud af folk, ved at tilbyde dem en falsk vare. Nuvel, jeg går ud fra mit erhverv som yogalærer og kropsterapeut godt kan gå under betegnelsen “alternativ behandler”, i og med det ikke er noget der foregår på et hospital, og jeg selv har betalt for mine uddannelser (UDEN SU og UDEN studierabatter). Jeg tænker; er jeg spirituel? Hmm, det ville nogle måske mene, men helt ærligt så tror jeg ikke helt jeg er klar over hvilke krav man skal opfylde for at være spirituel. Er det at have selvindsigt, være åben-sindet og passe godt på alle levende væsener, og den jord vi bor på? Så melder jeg mig gerne ind i fællesskabet.

Jeg har kigget lidt på Wikipedia’s forklaring på at være spirituel.                                                     Dette er hvad de skriver (hvem så end “de” er):

Spiritualitet betyder det samme som “åndelighed”, som er en særlig religiøs form, der ikke nødvendigvis forankrer sig i faste religioner og dogmer, men ofte hviler på mere løse religiøse erfaringer. I dag er spiritualitet i den sidste betydning endvidere blevet stort set identisk med den såkaldte New Age-åndelighed, der tror på en fælles, religiøs kerne i alle religioner, der panteistisk tror på en kosmisk guddommelighed, der bl.a. manifesterer sig som overnaturlige “energier” og diverse mellemvæsner såsom engle og skytsengle. Og som individalistisk mener, at mennesket har en oversét, hemmelig kerne, som kan dyrkes og udfoldes via bestemte teknikker og en særlig opmærksomhed. Herved udvikler man sig i mere åndelig og måske endda guddommelig retning, opnår en større kosmisk energi og udvikler en “højere bevidsthed”. Dette kaldes gerne ny-spiritualitet.

Hmm… så er jeg nok ikke rigtig, det der spirituel. Ellers også er det bare folkene bag wikipedia teksten, der ikke er spirituelle. I virkeligheden tror jeg ikke spirituel er noget man kan sigte mod at være. Jeg tror det er noget man opnår ved at kigge indad og reflektere, og jeg tror også godt man ved det, når man er det. Hvis man er i tvivl, så er man det nok ikke. Hvad end det så er. Så spørg mig igen en anden gang, måske er jeg blevet det der… Med mindre, det er at filosofere en del over tingene, for så tror jeg, jeg er der?

Stine

Kategorier  

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>