Meditationsøvelse: Tankernes påvirkning af kroppen

346453

Målgruppe:

Denne meditationsøvelse, kan med fordel bruges af kunstnere og andre kreative, der arbejder med at skabe, ud fra et bestemt sted i følelsesregistret. Dele af den, kender vi blandt andet fra den amerikanske skuespiller teknik “Method Acting”.

How to do it:

  1. Sæt dig godt til rette, lad kroppen slappe af og fordyb åndedrættet. Mærk efter hvordan kroppen føles lige nu.
  2. Beslut dig for en følelse, du gerne vil arbejde med.
  3. På indåndingerne forestiller du dig, du fylder krop og sind op med den valgte følelse. På udåndingerne lader du følelsen rodfæste sig i krop og sind.
  4. Tænk på en oplevelse du har haft, hvor du har oplevet denne følelse stærkt. Genkald hele episoden, så detaljeret som muligt. Brug din hukommelse og forestillingsevne.
  5. Registrér hvordan kroppen føles lige nu. Gør følelsen/mindet noget særligt ved din krop? Hvor sidder den? Hvordan føles den? Hvilken temperatur har den? Hvilken farve har den? Spænder den op? Slapper den af? Er det sket en ændring i måden du trækker vejret på?
  6. Gentag punkt 3-5 igen, indtil du har fundet helt ind til følelsen. Ind til det sted hvor du ikke kun forestiller dig den, men også mærker den fysisk.

Facts:

Det er blevet bevist at tankerne påvirker kroppen, i så høj en grad at det kan føre til sygdomme. Heldigvis kan det også fører kroppen i modsatte retning, nemlig til helbredelse. Når vi tænker på noget, der giver os en bestemt følelse, oplever følelsen og lever os ind i den, har vores krop ingen anelse om det er noget vi rent faktisk oplever lige nu, eller om det bare er noget vi tænker på. Det er derfor vi bliver stive, anspændte og får forstoppelse af at være bange, og vi bliver afslappede, får langsommere reflekser og bliver rundtossede af at være forelsket. Ikke noget at sige til, det er opslidende at være skuespiller.

Stine

Kategorier  

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>