To GURU or not to GURU?

Yongey Mingyur Rinpoche

Hvornår er man en Guru?

Grundlæggende tror jeg ikke på det at have en guru. Jeg tror på at leve sit liv efter en overbevisning eller en bestemt filosofi, men jeg tror ikke på at have en guru. At lade hele sin verden afhænge af hvad et andet menneske mener du skal gøre og synes, er måske lidt meget at pålægge andre. Til gengæld tror jeg rigtig meget på at vi skal have mennesker i vores liv, der inspirere os. Læremestre om du vil. Alle mine venner, kollegaer, familiemedlemmer og kæledyr er på en gang mine inspirationer og læremestre.

Det tætteste jeg kommer på at have en Guru

Min favorit meditationslærer er Yongey Mingyur Rinpoche. Efter at have deltaget i hans kursus “The joy of living”, forstod jeg endelig hvad meditation var og hvordan jeg kunne bruge det, så det passer bedst til mig og min hverdag i København. Jeg havde mediteret i en del år, før jeg var på dette kursus, jeg havde bare ikke fundet den stilart der passede bedst til mig.

IMG_0035

Guruen som symbol

Han er vel det man vil kalde en guru. Det er ihvertfald de færreste mennesker, der bliver spottet på gaden, udpeget som noget særligt og begynder deres uddannelse som meditationslærer inden de fylder 5 år. For mig er han virkelig symbolet på “The joy of living”. Han er altid glad, og han kan altid gøre mig i godt humør når jeg ser hans videoer, der tager meditation ned på et helt jordnært plan, hvor alle kan følge med.

På denne video kommer han med sit bud på “What meditation really is”:

Stine

Kategorier  

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>