Hvad meditation er

1003844_237078623083616_1997358918_n

Tanketom?

Nej, meditation handler ikke om at være helt tom inde i hovedet. Hvis det gjorde det, ville det være en umulig praksis, som ville frustrere og de-motivere os. Meditation må aldrig blive “at opnå noget”, på samme plan som elitesport eller uddannelsessystemet. Det må ikke være svært, hårdt eller kedeligt. Meditation skal være noget vi gør, fordi det er rart. Selvfølgelig har vi tanker. Selvfølgelig får vi impulser. Selvfølgelig kan det være svært at slappe af og koncentrere sig. Hvis ikke der foregik noget inde i hovederne på os, ville det højest sandsynligt være fordi vi var døde. Meditation handler om at være opmærksom på det, der foregår inde i hovedet. Ligeså vel som det, der foregår i kroppen. Det der foregår i sindet og i vores omgivelser. Giv dig selv lov til at opleve og undersøge hvad der foregår. Observer nuet med fuld opmærksomhed, uden at stille spørgsmål, analysere, dømme eller lade dig flyve ud i en tankestrøm. Begynder følelserne og tankerne at tage over, så du mister den fulde opmærksomhed på nuet, så vender du bare fokus tilbage dertil, ligeså snart du opdager det. DET er meditation.

Hvorfor?

Det må du selv finde ud af. Det er individuelt hvad folk får ud af at meditere. Hvis den forklaring ikke ligefrem motiverer, kan jeg fortælle at mine egne erfaringer er, at det beroliger min krop og mit sind. Løsner op for spændinger, detoxer hjernen og giver mig lettere ved at træffe de rigtige beslutninger.

Stine

Kategorier  

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>