Rawfood? Paleo? Veganer?

249111_10151562899684675_68656696_n

Du er hvad du spiser

Der findes tonsvis af kostråd, overbevisninger, kure og særlige diæter. De fleste menneskers kostvaner bunder i den måde du er opvokset på, den mad dine forældre lavede og den mad din omgangskreds spiser. Nogen er overbevist om at vegetarisme, kulhydrat-fri kost, rawfood, paleo, blodtypediæt, detoxdiæt eller kostpyramiden er vejen frem. Sandheden for mig er: der findes INGEN kostråd, der passer perfekt til alle mennesker. Vi er alle sammen forskellige, har forskelligt arbejde, forskellige træningsvaner, et mere eller mindre påvirkeligt nervebanesystem, ja selv vores fordøjelses system virker forskelligt. Den eneste måde du kan finde ud af hvilken type kost der virker bedst for dig, og hvor mange stimulanser du kan klare, er ved at afprøve det. Skær alt andet end basisk kost væk i 1 uge, og introducer derefter en ny ting hver anden dag. Brød, fisk, kød, mælkeprodukter, sukker osv. Din krop og dit humør skal nok fortælle dig hvad du bare kan spise løs af, og hvad der er bedre at indtage i små mængder, eller hvad du måske slet ikke skal indtage. Læg også mærke til hvornår det er hjernen, fremfor kroppen, der fortæller dig du skal spise.

Den perfekte diæt for mig

Jeg har fundet ud af, det fungerer bedst for mig at spise det modsatte af min mentale tilstand. Altså hvis jeg er overbebyrdet af arbejde, opgaver, tanker, følelser og stresssymptomer, skal jeg spise letfordøjeligt mad, og omvendt. F.eks. kan jeg indtage alting uden at få det dårligt, når jeg holder ferie. Men når jeg befinder mig i pressede situationer i hverdagen, arbejdsmæssigt eller mentalt, får jeg det ekstremt dårligt af hvede, mælk og sukker. Andre gange vælger jeg dog at overhøre alle min krops signaler, og overleve på stimuli for fuld drøn. Men det er en anden historie.

Kan du gøre dig fri fra afhængighed?

Hos de gamle indianerstammer lyder en af overbevisningerne: Du må ikke være afhængig af noget. I forhold til kost, betyder det du i perioder skal skære en bestemt ting væk. Bare lige for at være sikker på det er dig der har kontrollen over dit liv. I andre dele af livet kan det også gøres med tv, internet, sex, sociale arrangementer o.lign. Hvad er du afhængig af?

Stine

Kategorier  

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>