Zombie-drugs og glade dage

Forleden faldt jeg over denne notits, i magasinet “Psykologi”:

IMG_0328 2

Dem, der oplever flest positive ting, har en større tendens til at blive afhængige???

Ja så er det sgu da logik for burhøns. Selvom Freud mente mennesker er destruktive af natur, vil jeg sige; at hvis det vi primært får ud af at være destruktive, er positivt, så er det da klart vi bliver ved at opsøge det!

Et par dage senere læste jeg dette, i Isaac Marion’s fabelagtige romzomcom roman “Warm Bodies” (ja, romzomcom er rent faktisk en genre. Det er sammentrækningen af ordene: romantic zombie comedy):

As always I go straight for the good part, the part that makes my head light up like a picture tube. I eat the brain and, for about thirty seconds, I have memories. Flashes of parades, perfume, music… LIFE. Then it fades, and I get up, and we all stumble out of the city, still cold and grey, but feeling a little better. Not “good” exactly, not “happy”, certainly not “alive”, but… a little less dead. This is the best we can do.

Kan det siges meget bedre? Det her må simpelthen være forklaringen på hvorfor vi indtager ting, vi ved ikke er sunde for os. Ting vi ved vi får det dårligt af. Men den 30 sekunders lykkefølelse, det alligevel giver, det er det hele værd! Det er ihvertfald det vores hjerne prøver at overbevise os om, når trangen efter stimuli melder sig og zombie-tilstanden overtager styringen.

images kopi 3

Stine

Kategorier  

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>